Indoor 6 & 7 en 8 & 9 Competitie

Indoor 6 & 7 en 8 & 9 competitie

Naast trainingen óók wedstrijden spelen in de winter? De Indoor 6 & 7 of 8 & 9 Competitie is een competitie voor spelers vanaf 17 jaar in de speelcategorie 6 t/m 9 (het is niet verplicht om lid te zijn van de KNLTB).

De indoor 8 & 9-competitie:
* speelsterkte 8 en 9.
* beginners
* spelers met dubbelspeelsterkte 8 en 9 die al een poosje tennissen, maar nog nooit competitie hebben
gespeeld.
* gezelligheid staat voorop (geen promotie / degradatie), waarbij leuke rally’s belangrijker zijn dan
winst of verlies.

De indoor 6 & 7-competitie:
* ervaren tennisser die al toernooien en/of competitie speelt.
* Deze competitie wordt ook gekenmerkt door het gezelligheidskarakter.

Tijdens een competitieavond worden er twee dubbels gespeeld, waarin alle combinaties mogelijk zijn (DD, HD, GD). Zo kan het voorkomen dat twee vrouwen spelen tegen een man en een vrouw of tegen twee mannen. We hopen dat alle deelnemers op een aangename en gezellige manier kennis maken met het spelen van competitie, de wedstrijden tellen bijvoorbeeld niet mee voor je rating.

Welke en hoeveel partijen speelt u:

Een competitieronde bestaat uit twee dubbelpartijen. In de competitie hoeven de twee dubbelspelpartijen niet in volgorde van afnemende speelsterkte te worden opgesteld. Het opstellen bij de 8&9-competitie moet per ronde geschieden. Ronde 1 (met partij 1) staat los van ronde 2 (met partij 1). Een speler mag in de competitie in maximaal twee partijen van het dubbelspel uitkomen (echter niet 2x met dezelfde partner).

Telling:

In de competitie wordt om twee gewonnen sets gespeeld. Voor deze competitie geldt verder ‘Compact Spelen’. Compact spelen houdt in dat het Beslissend Punt Systeem (BPS) wordt toegepast bij de stand 40- 40 gelijk en in het geval van een derde set een beslissende wedstrijd-tiebreak (tot en met 10 punten, 2 punten verschil) wordt gespeeld in plaats van een volledige derde set. Deze tiebreak vervangt de beslissende laatste set en geldt voor de partijuitslag als een set met games (7-6).

Wanneer:

Iedere 2e zaterdagavond vanaf november tot en met maart.
* 9 november 2019, 7 december 2019, 11 januari 2020, 8 februari 2020 en 14 maart 2020.

Kosten:

De kosten voor de gehele competitie zijn € 125,00 per team (dus € 25,00 per avond)

Waar:

De competitie wordt gespeeld in de volgende tennishallen:

Fablo Tennishal
Tennis & Squash Overhout
T-Line Tennishal
Tennis- & sportcentrum de Nieuwe Brug

Inschrijven: klik hier